Solar Energy Congres

Op zaterdag 25 mei 2019 van 8.30 uur tot 13.00 uur organiseerde de economenclub een congres over het onderwerp Solar Energy. Locatie: University of Curacao – mr. dr. Moises Frumencio da Costa Gomez. Tijdens dit congres spraken verschillende sprekers vanuit hun eigen perspectief over zonne-energie op Curacao. De volgende onderwerpen kwamen tijdens dit congres aan de orde:

De heer Bogert heeft tijdens het congres uitleg gegeven over de regulering omtrent de teruglevering van opgewekte zonne-energie aan Aqualectra en de vergoeding die eigenaren van zonnepanelen betalen voor aansluiting tot het elektriciteitsnetwerk. Op de website van Bureau Telecommunicatie en Post kunt u hier meer informatie over vinden, zoals de huidige teruglevertarieven voor duurzaam opgewekte elektriciteit die gelden in Curacao.

De heer Lieuw-Sjong heeft onlangs onderzoek gedaan naar de stand van zaken van zonne-energie installaties in Curacao. Uit zijn analyse volgt dat investeren in zonnepanelen nog steeds rendabel is voor particulieren en bedrijven in Curacao met een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar. Klik hier voor het rapport van de heer Lieuw-Sjong.

Bekijk de promo-video

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Cees de Jong

  Bon dia,
  Bij de panel discussie zat er ook iemand bij die zelf een lithium batterij in mekaar had geknutseld voor zijn zonnepanelen.
  Gaarne kom ik in kontakt met deze person.
  bvd
  gr

 2. Anoniem

  Bedankt voor de ppp’s en samenvattingen,
  Met vriendelijke groet,
  Ed Bakhuis
  Fundashon Antiyano pa Energia(FAPE)
  eb5634@gmail.com

Geef een reactie