Ingevolge de Covid-19 situatie was de eerste reactie van de overheid van Curaçao om geld te vragen van Nederland. Hieraan werden strenge voorwaarden verbonden vanuit Nederland. Curaçao moet ook haar inspanning leveren en net als Nederland solidariteit betonen, zo is de gedachte.

In dit kader heeft de overheid van Curaçao een aantal oude voorstellen afgestoft en gepresenteerd als maatregelen. Vele van deze voorstellen komen ook voor in het groei akkoord. Slogans zoals “van red tape naar red carpet” en “flexibilisering van de arbeidsmarkt” komen keer op keer naar boven drijven. De intenties worden regelmatig aangekondigt, maar een daadkrachtige ‘follow up’, laat staan resultaat, ontbreekt.

De bekende econoom Milton Friedman zei wel vaker: “One of the great mistakes is to judge policies and programs by their intentions rather than their results.”

De Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad (VNW) heeft als één van haar taken om uiteenlopende perspectieven en inzichten van Curaçaoënaars te vergaren teneinde een holistisch advies te kunnen geven aan Den Haag.

Mede in dit licht zijn wij dan ook zeer verheugd dat dhr. Erwin Arkenbout van de VNW zich bereid heeft gesteld om een presentatie te geven aan de leden van de economenclub en ook deel te nemen aan de levendige discussie dat ongetwijfeld hierop zal volgen.

Datum: Maandag 29 juni 2020

Tijdstip: 12 pm – 2pm (Lunchlezing)

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor
Image may contain: 6 people, people sitting, table and indoor

Geef een reactie